window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Мигранти с "аромат на кебапчета"!Автор: Виктор Волокин


Предадоха се. И замириса на квартална автомивка. Не, на квартална кебапчийница. Точно като на 9 септември в квартал Младост през последните години на Социализъма. Както би казал някой от Враца: "Опущия ги и ся тря'а са оправда'аме!


В последните седмици се случиха десетки инциденти с нелегални мигранти, за които разбрахме от медиите. За други, може би просто не разбрахме. Но очевидно държавата абдикира. МВР абдикира. Защото просто не се справи! За голяма част от закононарушенията разбрахме от теленизиите и то, за съжаление, след смъртни случаи.


Провалилото се МВР, в лицето на служебния министър Демерджиев трябваше веднага да вдигне шум… И те го направиха в стил "Оркестъра на Промяната", които засвириха изтърканата плоча "Капитан Андреево" веднага, щом кариерата им зацикли. Колко познато. Явно и "Служебните на Радев" зациклиха!


Държавата изземва принудително сгради на "Капитан Андреево". Изгражда се трета лаборатория за изследване на товарите през граничния пункт. Цитирам сайтът на "Сега".


Вие не можахте да възпрепятствате най- тежкия товар в лицето на задушаващите се в скрити товарни помещения нелегални мигранти. Да не питаме Демерджиев какво става със Георги Семерджиев, че и там веригата е дебела, и отново е около неговата нежна гуша. Колкото и лаборатории да престроите, няма как да оправдаете своето безсилие…безсилие с аромат на кебапчета.bottom of page