window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

МЗ: Спряхме операциите и болниците ни са на печалба


Падението в здравната ни система продължава. Заместник-здравният министър доц. д-р Георги Йорданов от БСП заяви самодоволно, че повечето болници у нас били на печалба, защото са спрели плановите операции. Грозното му извление идва от Кюстендил , където Йорданов явно е преценил, че то няма да стигне до много хора.


Ние от neudobnitebg.com припомняме на заместник – здравния министър за случая във Враца от преди няколко дни , където жена не бе приета за преглед и издъхна на входа на болницата пред очите на сина си. Заради спирането на плановите операции много хора ще последват примера на жената от северозападния град, но това не пречи на Йорданов, който изтъква, че болниците били на печалба.„Повечето болници в страната са на печалба - нещо, което не е ставало през последните десетина години. Това се случва заради факта, че здравните заведения, чиито планови операции и прием в условията на пандемия бяха ограничени, получават финансиране в размер на 85 процента от заработеното в предната година, независимо от обема на техните дейности”, заяви заместник-здравният министър доц. д-р Георги Йорданов в Кюстендил, като не се замисли, че с тази своя печалба болниците обричат много хора на смърт.


Това не бе единственото странно изявление от страна на Йорданов. Оказва се, че нашите медицински специалисти са свършили и ние ще търсим медицински сестри от чужбина. Това заяви заместник-здравният министър доц. д-р Георги Йорданов от БСП.

„От години недостигът на медицински сестри в България е осезаем. Той потвърди, че една от мерките, по които се работи за справяне с този проблем, е да се привлекат здравни специалисти от етноси, които говорят български - от Украйна, Беларус, Молдова и Казахстан.

bottom of page