window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Мария Габриел: Ще предложим експертно правителство


Кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел даде ясен и категоричен отговор на бъдещето на страната ни.


"Последните дни тръсих отговор на два въпроса. Има ли нужда България от работещо правителство? Отговорът е категорично да. Вторият въпрос беше ще се разберем ли с другите с парламентарни партии. Отговорът е да отново. Сега въпросът е за формата на това правителство.


Това заяви на брифинг кандидатът за премиер от ГЕРБ - СДС Мария Габриел.


"За мен приоритетът е България. Утре сутринта ще предложа разговорите с другите партии да продължат. Ще предложим експертно правителство, с хоризонт една година и ясни приоритети. Това правителство ще изключва думата коалиция. То ще е изцяло експертно с ясно разписани и точни приоритети. Утре ще поканим на първи разговор БСП, защото с тях имаме най-големи различия", разкри тя.


"Ще разговаряме с всички. Това е начинът, по който трябва да предложат нещата. Трябва да вървим напред. Правителството ще е изцяло от експерти и с ясен хоризонт на действие, както и ясно разписани приоритети. Уважавам "Възраждане" и хората, които гласуват за тях, но с тях имаме прекалено големи различия и няма как с тях да постигнем общи приоритети. Това се нарича парламентарна демокрация. Трябва да успокоим страховете на хората. Това е целта - експертно правителство с хора, които ще поемат ясни ангажименти и срокове. Никакви разговори не са водени с мен за имена и министерства. Имаме ли общи приоритети - да. Трябва ли ни работещо правителство - да", категорична бе тя.

bottom of page