window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Литър ракия за 40 стотинки


Каква е цената на най-евтината ракия? Може би 6-7 лева на литър, а може би и повече. Куриозен случай в тази връзка е имало в супермаркет в град Пловдив. В бутилки от минерална вода е била открита ракия. За течността станало ясно след рекламация от клиент. Със случая се зае и прокуратурата.


Партида от 10 туби с вместимост от 10 литра на цената на 4 лева всяка са получили в супермаркет в пловдивския район „Южен“. Това означава, че ако се сметне на литър въпросното количество струва 40 стотинки за едно кило, което ще означава, че това е най-евтината ракия в света. Осем от тях били продадени, докато се разбере, че течността в тях не е вода. Хората, подали сигнала, са установили вкъщи, че минералната вода всъщност има аромат на ракия.Служителите в магазини се изненадали от находката, след като лично дегустирали съдържанието. „Гледаме на този случай с майтап, защото такова нещо не ми се беше случвало - да си купиш минерална вода, а вътре да се окаже ракия“, коментира Дафина Дългърова - собственик на обекта.Съдържанието на бутилките са установили вероятно и други клиенти, тъй като запис от охранителните камери показва как клиенти след купуването на туба с вода, след час се връщат за още две от същата партида.


От Агенция по храните извършиха проверка в супермаркета и не откриха нарушения. От фирмата, произвела водата, отказаха коментар. Останалото количество ракия от туба и половина беше иззето от полицията. Прокуратурата образува проверка на случая.

bottom of page