window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Кой има интерес от смъртта на Петров? Кирил Петков да разкаже за връзката си с него!"


Журналистът Явор Дачков даде интервю пред БНР, където коментира кой може да има интерес от смъртта на Алексей Петров - Трактора:


„Трудно е да се каже кой би имал интерес от смъртта на Алексей Петров, тъй като той имаше различни проявления, бизнеси, имаше влияние в политическия живот. Убийството е по-скоро свързано с политиката, отколкото с бизнеса. Това убийство ще остане неразкрито“, заяви пред БНР журналистът Явор Дачков.


Според него по-важно е не толкова миналото на бившата барета, а настоящето му.


„Имам информация от високопоставен политик от ПП-ДБ, а тя се засече и от други хора, че Алексей Петров е бил доста близък през последната година с Кирил Петков - през баща му Петко Петков. Самият Алексей каза това в едно интервю. Когато има такава връзка, е редно тя да бъде разнищена от журналисти и анализатори, самият Кирил Петков да излезе и да каже какви разговори и срещи са имали. Мисля, че е преувеличена ролята на Петров в съставяне на правителство, там натискът беше от Урсула фон дер Лайен, от Еманюел Макрон и от американското посолство. Важно е да се разбере каква е била ролята на Алексей Петров в Промяната".


Дачков поясни, че сериозният въпрос е дали убийството ще размести политическите пластове:


„След такива големи убийства има размествания. При това влияние на Петров в една от силите, които управляват в момента - ПП, би могло да се очаква разместване на пластовете, но то ще стане след кметските избори“.

bottom of page