window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Когато вече си ненужен!


Автор: Виктор Волокин„До кога в страната ни бащина, ще вилнее тая страшна простащина? Беше време турско, дойде време мижитурско.“ Това написа преди време любимият на всички Радой Ралин, чието истинско име е Димитър Стоянов. Тук ще намеся името на един "съвременен герой" със същото име. А именно станалия известен с "тарифата си" от 2000 лева на статия т.нар. журналист Димитър Стоянов от един откровено поръчков сайт с име на пиле.


Жал ми е за него. Ама честно! Помните ли как бабите пред входа гледаха на младите златотърсачки, щом разберяха, че продават душа и тяло срещу някой лев? И съвсем скоро, след като целият блок заговори за това, момичетата бяха принудени да изчезнат в дън земя. И физически и душевно. Такъв е сега случаят и с наш Митко. Разработиха му сайт за платена любов…пардон журналистика.


Започна да се бърка в политиката и да "сменя" главни прокурори. Организираха му семинари с румънски "гости". Но точно в този момент всички "разбраха" за него. И всичко се провали. И наш Митко се принуди да лъже, че не е в България…точно като златотърсачките от входа. А тамън бе вдигнал тарифата до небесата. Само че нашата работа е да правим адекватна журналистика и да разобличаваме подобни нередности, които имат за цел да "клатят" и без това нестабилната държавност.


И с чисто психологическа цел ще продължим да следим "състоянието" на Митето. Ще му помагаме да не изпадне в депресия и да не направи някоя нова "глупост"...срещу някоя друга хилядарка. Ще завърша с цитат отново на неговия велик адаш с псевдоним Радой Ралин: „Журналистиката стане ли ялова, ражда ежедневно сензации.“ За разлика от бай Радой обаче, перото на такива, като Митето от Хаджи Димитър завинаги ще си остане ялово!

bottom of page