window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • neydobnite

Ковид мафията вкарва Джокович в затвора?Световната ковид мафия ще се опита да вкара световния №1 в тениса Новак Джокович в затвора за период до 3 години по сръбските закони. Според тях, тенесистът е нарушил карантинните мерки за заразени с коронавирус. Той призна, че на 18 декември е дал интервю в Белград за френското издание "L'Equipe", за да не разочарова журналистите, въпреки че е знаел, че има положителен тест.


"Ако се окаже, че е нарушил правилата, решенията ще се вземат от съответните органи, които отговарят за тяхното прилагане. Ако си с позитивен резултат, трябва да се изолираш. Не знам подробности за това кога той е получил резултатите, кога е направил теста...Има някои "сиви" петна в целия случай. Отговорите трябва да даде самият Новак", обяви вчера сръбският премиер Ана Бърнабич.


Според The Guardian сърбинът е изложен на три години затвор в страната си за това, че е нарушил член 248 от сръбския наказателен кодекс, за което го очакват глоба или три години затвор. Вече се говори за евентуална ефективна присъда за сърбина.


Според щаба на тенисиста, Ноле е дал положителен тест за КОВИД-19 на 16 декември, а на 17, 18 и 22 е имал публични изяви в сръбската столица. Очаква се окончателното решение на министъра по имиграцията на Австралия Алекс Хоук, който обмисля дали да не анулира за втори път визата на Джокович.


Германското издание "Шпигел" и "Ню Йорк Таймс" откриха и несъответствия в теста на Джокович. В статия, публикувана от вестник The Age, журналистите Антъни Галоуей, Пол Сакал и Бен Груб казват още, че Новак може да получи присъда до пет години затвор и по австралийските закони. "Максималното наказание за даване на неверни показания по Закона за престъпленията е пет години затвор", се казва в публикуваната информация. Утежняващо обстоятелство са и грешните данни, че не е пътувал в последните 14 дни до трета страна, които са попълнени в травел декларацията му за влизане в Австралия.


Властите в Испания също започват разследване срещу световния №1, съобщи радио Cadena Cоре. Той е пътувал до Марбея в края на декември, а испанската прокуратура иска да разбере дали е влязъл нелегално в страната, тъй като е неваксиниран. Според данните от теста му той е бил заразен на 16 декември, но е пътувал за Марбея на Коледа, което е неспазване на карантинния срок от 14 дни и в Сърбия, и в Испания към онзи момент. Той ще бъде глобен или дори - съден и в двете страни, ако се окаже, че тестът му наистина е бил положителен и той не е спазил карантината. Ако обаче иска да избегне делата, трябва просто да признае, че тестът му е фалшив. В този случай обаче може да получи доживотна забрана да влиза в Австралия.bottom of page