window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кметът на Каварна се изгаври с хората. Ще подаде ли оставка?


Гавра и цинизъм – така определиха поведението на кмета на Каварна Елена Балтаджиева местни жители, които в петък поискаха оставката й на протест. Вместо да стои на работното си място в Общината или пък да се види с гражданите, тя е на разходка в София. Ще подаде ли оставка кметицата от ВМРО все още не се знае, но гафовете на Балтаджиева следват един след друг. Припомняме ви и част от разследването на neudobnitebg.com, в което главният организатор на Юнашния салон във Варна признава, че чака кмета на Каварна да му даде рушвет.


Над 100 каварненци се събраха в центъра на крайморския град в петък, за да изразят недоволството си от управлението на общината. С плакати в ръце и възгласи те поискаха оставката на кмета. Сред проблемите, които изтъкнаха жителите, са инфраструктурни, свързани с водоподаването, нередовното сметосъбиране. По думите на недоволните граждани проблемите са много, а решения не се търсят. Също така липсва комуникация между гражданите и администрацията.„Този следобед е много специален за мен, да видя редом млади, възрастни хора, обединени от една кауза, наречена Каварна. Доста голям процент от присъстващите, включително и аз, гласувахме за Елена Балтаджиева и останахме излъгани. Нормално е ние хората, които даваме власт на тези хора да определят нашия живот и този на децата ни, да им потърсим отговорност. Две години след изборите е време за равносметка” – заяви Деан Дуков, който е част от организаторите на протестните действия.


На протеста присъства и бившият кмет на община Каварна Нина Ставрева. Тя изказа своето уважение към всички, които са се включили в протеста. „Вашето присъствие днес пред сградата на Община Каварна с повода, който ни събира, се случва за първи път в историята. Днешното събитие е прецедент. Всеки един от нас е тук заради някаква причина. Това, че госпожа Балтаджиева в момента е в София, ще си позволя да заявя, че е цинизъм. Цинизъм е когато отказваш да се срещнеш с представителите на туристическия бранш в твоята община, които изпратиха официално писмо за среща и получиха официален отказ” – заяви тя.
"Като бивш председател на Общинския съвет и четвъртък мандат общински съветник искам да ви споделя за безхаберието, разрухата, до която достигнахме. Комуникация между общинския съвет и кмета Елена Балтаджиева е силно нарушена от две години. Явно за Балтаджиева Общинския съвет не значи нищо" - заяви Красимир Кръстев.

„Искам да споделя с вас, че имах среща с госпожа Балтаджиева и споделих моето мнение, че ако общината спре да финансира и подпомага спортните клубове, спортът в Каварна ще умре. Ще бъдем по площадките да играем футбол, тенис на корт, но няма да имаме представителни отбори и да участваме в първенства. Имаме проблем, затвориха ни залата и няма къде да тренираме. Оправдават се, че не е приет бюджета. Налага ни се да събираме пари от бизнеса, за да можем да осъществяваме дейност. Капакът е, че започнаха да ни искат такса за ползване на залата. До сега аз нямам спомен да е имало такова нещо, но вече и това стана. Не знам как ще просъществува спортът в Каварна" - заяви треньорът по хандбал Красимир Гецов пред Добрич онлайн.

bottom of page