window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Клетите украинци" не искат да работят (видео)


България иска да помогне на всички украинци, които бягат от така наречените военни действия. Оказва се обаче, че намеренията на въпросните не са толкова добросърдечни. Въпреки заявената готовност от фирмите в Русе да дадат работа на бежанци от Украйна, това все още не се случва, поради липса на кандидати. България се питат защо ли им е на украинците да работят като им дават по 40 лева на човек без да го правят.


Представителят на бизнеса Миглена Христова може да наеме веднага поне 20 украински граждани като шивачи в управляваното от нея предприятие. На този етап обаче няма желаещи да започнат работа в бранша. Според Христова трябва да се намери начин първо бежанците да се устроят, за да могат да мислят за работа. Вижте мнението й във видеото на русенската телевизия Кисс 13.Фирмите в Русе, които изпитват голям недостиг на кадри от години, и хората, които бягат от войната в Украйна, могат да си бъдат взаимно полезни, но това няма да стане само със заявената готовност от страна на бизнеса, смята още Миглена Христова.


Припомняме, че Община Русе разкри гореща телефонна линия за бежанците от Украйна, които могат още на границата да получат информация къде могат да се настанят и да получат медицинска помощ.


Има и готовност децата на украинските граждани да бъдат обгрижени в ясли и детски градини.

bottom of page