window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кирил Петков се подигра със столичен квартал


Автор: Тицо Найов


Бившият премиер Кирил Петков заслужи за пореден път своето прозвище - "просто Киро". Той сравни жилищните блокове в столичния квартал "Младост" с разрушените постройки в Украйна. Вижте целия му пост в социалните мрежи.


"Една година война, една година човешки страдания, една година невинни жертви… Ужасяващо беше да видя многото изгорели танкове в предверието на Киев. Никога няма да забравя при посещението ми в Буча - разрушения от руска ракета жилищен блок, който приличаше точно на тези в Младост, а между тухлите имаше остатък от детска играчка.


На такова място виждаш как думите губят силата си и човек усеща трагедията със сърцето си. Няма по-голям ужас от война. Тогава си дадох сметка какво реално означаваше да не се помага на Украйна - означава руската армия да мине през цялата страна, да има много повече детски играчки в пукнатините на разрушените сгради. Ами ако всичко това се случваше не в източна Украйна, а в източна България? Как щяхме да искаме света да реагира, ако тази детска играчка беше в жилищен блок във Варна? Щяхме ли да искаме от Европа да не ни помогнат?


Аз съм горд, че България не се сниши, а беше там от правилната страна на историята в критичен момент на войната. Горд съм, че няма да се срамуваме един ден, когато тези събития са част от учебниците по история.


А в същите тези учебници съм сигурен, че ще пише, че Украйна е успяла да се освободи и си е върнала териториалната цялост, а Путин е останал в историята като неуспелия неадекватен диктатор, след който Русия е започнала своята промяна.


bottom of page