window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кирил Петков привикан в САЩ от кукловодите си


Министър – председателят на България Кирил Петков доказа за пореден път, че е слуга и марионетка на Щатите.


Той ще посети САЩ, за да получи указания как да ръководи страната ни в полза на американските интереси. Визитата му ще бъде на 9 и 10 май, съобщи Правителствената информационна служба.


Той ще отиде там по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген, за да участва в Лидерска среща на най-високо ниво.


Премиерът ще бъде придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.


В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков също ще проведе разговори с високопоставени представители на правителството на САЩ и с президента на Световната банка Дейвид Малпас.


От съобщението обаче не става ясно точно с кои американски служители ще се срещне българската делегация.


Във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от "Газпром".

bottom of page