window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кирил Петков отвърна на нападките на Радев относно Македония


снимка: Стандарт


Борбата за власт и надмощие между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков се засилва все повече с всеки изминал ден. Припомняме ви, че Радев нападна министър – председателя от „Продължаваме промяната“ за прибързаното му посещение в Северна Македония.


Ето как му отговори Петков:


"Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези отношения. Не само, че не е прибързано, то беше ужасно много закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има активна позиция, да има конструктивен тон на действие, да има ясни цели и точен подход".


Така премиерът Кирил Петков коментира пред "Нова телевизия" думите на президента Румен Радев, че българското посещение в Северна Македония е било прибързано.

„Вярвам, че ако не искаме Балканите да не останат най-бедната, най-корумпираната, най-некоординираното място в ЕС, подходът трябва да бъде сменен на база добросъседство, икономическо развитие“, посочи премиерът.


„И за "Булгаргаз" и за посещението в Северна Македония съм сигурен, че направихме правилните стъпки“. Това заяви Кирил Петков.

"За "Булгаргаз" за мен беше абсурдно, цената на газа да скача с 30 процента, едновременно с това да се отказваме от мощности, които идват от Азербайджан, въпреки че са на много по-ниска цена, и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в последствие нашите доставчици от Азербайджан казаха, че не е проблем да бъде заобиколена", заяви премиерът.


"Когато всеки българин трябва да плати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим как да се справим с високите цени на енергията, да изпускаме такива възможности или от нарочна грешка, или от други интереси, за мен е недопустимо", каза Кирил Петков.


Той направи коментар относно случая с 44-годишната жена от село Пудрия, която почина след чакане пред Спешното отделение в болницата във Враца.

"Случилото се не е нормално, недопустимо е. Изказвам съболезнованията си на близките на починалата жена. Зная, че са назначени всички възможни проверки. За съжаление, цената да се учим от грешките си, е много скъпа, но това е подходът. Трябва да сме сигурни, че това, което се е случило, не трябва да се повтаря", обясни министър-председателят.

bottom of page