window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кирил Петков купува депутати за 10 000 лв.?


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че премиерът Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи. "Вие виждали ли сте по-прозрачно купуване на гласове от това? Казваш, който не те подкрепи, че е корумпиран?", зададе реторичен въпрос лидера на ГЕРБ, давайки да се разбере, че този път няма да даде 10 - 15 депутата на някоя партия, за да осигури стабилност. "Днес бихме могли да оправим нещо, но утре ще е трудно. За съжаление просто ще гледаме как обеднява народа и нищо не можем да направим."


Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в първия си коментар за коалиционната криза, настъпила след като в сряда лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви "край на агонията" и изтегли министрите от кабинета си.


Бойко Борисов не коментира през седмицата, а днес говори пред актива на ГЕРБ във Велико Търново. Той повтори тезата си от сряда, че е спрял тока в Банкя, а за цялата държава: "Газ няма, ток няма, вода няма...", каза Борисов и направи сравнение на цените на тока от април 2021 г. - 33.68 лв, а през май 2022 г. - 162 лв. , т.е, четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти, каза бившият премиер. Направи и сравнение при цените на бензина.


По думите и опита на Борисов - един кмет, ако не иска пари, не е кмет и същото се отнасяло и за министрите. Затова е не проумява обвиненията към министър Гроздан Караджов, че искал пари от бюджета за министерството. Също така Борисов е убеден, че "ако не се беше случила "Промяната", магистрала "Хемус" между Плевен и Ловеч вече ще да е на асфалт.


От думите на Борисов стана ясно, че депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят актуализацията на бюджета в пленарна зала. От една страна не може да се управлява така - през три месеца нов бюджет, според Борисов. От друга той заяви и че тази актуализация е вредна, тъй като "ако вкарат този бюджет и ние ги подкрепим, това значи само за пенсии 20 млрд. лв. през 2024 година. Тоест ще оставим дългове и на внуците си." Според Борисов самите пенсионери трябва да бъдат питани дали искат да им се вдигнат пенсиите за сметка на дългове, които ще изплащат техните внуци - по 40 000 на внук.


"Не можеш да изчегърташ това, което не се чегърта", заяви Борисов, а залата посрещаше думите му с възгласи "Бойко, Бойко!" и "Избори!" и "Победа!".

bottom of page