window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кирил и Асен влизат под санкциите "Магнитски"


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разполага с информация, че в САЩ активно работят по въпроса и за още санкции спрямо български длъжностни лица. По думите му това ще са Кирил Петков и Асен Василев, а като доказателство за това и тревогата, която цари е фактът, че "Киро и Асен вече една седмица въртят из САЩ..."


"Ще дойде ден и ние ще пишеме постове за корупция. В САЩ работят активно по този въпрос", заяви Борисов.


"Искаме да видим дали и в двете години след нас се е случвало, какви фирми са се развили, следствените органи това да го проверят, допълни Борисов, убеден че санкции ще бъдат наложени и за разликите в цените на бензина и заради използването на посредници при закупките на природен газ, и при прекупвачите на оръжие. Още преди време го написахме на дъската, подчерта Борисов явно имайки предвид брифингите в централата на партията в София, на които Делян Добрев и Теменужка Петкова рисуват схеми.


"Ние ги упрекваме за милиарди, Горанов го упрекват за милиони. 10 млн. на ден е разликата, 300 млв. на месец Една спортна зала в Стара Загора сме губили заради разликата в бензина. Всичко това е отивало в руската касичка", обяви Борисов говорейки пред актива в Стара Загора. "Няма начин това в щатите да не го видят и ние правим всичко възможно да го видят, заяви Борисов.


Той увери, че и "ние можем да четем между редовете и знаем как да работим в европейските партньори".


Политическа партия ГЕРБ вече се е разграничила от Горанов: "Ние сме се разграничили от Горанов. Той не е на никаква длъжност. Вярвам, че той не е виновен. Надявам се той да докаже, че е невинен", заяви още Бойко Борисов. Той напомни за подадената от Горанов оставка като министър през юли 2020 г., сдаването на министерския пост и това че от тогава не е в листите на ГЕРБ. "Какво повече да ви кажа...", се обърна към журналистите лидерът на партията. "Ние дотолкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - има органи, които да разследват", заяви още Бойко Борисов.


"Аз пред вас твърдя, че нито стотинка, нито лев, и Господ ми е свидетел не сме получили от въпросния Божков. Някъде някой е получавал и си носи отговорност. Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка. Казвам го, защото Христо Иванов си беше пуснал един пост вчера, за самара и магарето", добави Борисов. И попита за "стотиците хиляди от Нексо, прибрани незаконни". Тази партия, която направи приватизацията, не може да ми оценка на мен, отсече Борисов.


Борисов нападна и лидерите на ПП и ДБ заради негласуваната съдебна реформа в пленарната зала на 49-то Народно събрание. По думите му Киро, Асен и Христо нарочно не са били в залата и то за гласуването на собственото им предложение, когато кворумът пропадна и законът за НПК бе отложен, а после "видях им радостта в очите, Киро, Асен и Христо ги няма за тяхната реформа... като ми се обаждаха като деца, които са се нацапали..."


Грешка направил Борисов обаче, че не бил в парламента като депутат. Депутатите му не били сметнали правилно и "тичали право в устата на вълка", тъй като поели ангажимент да прокарат законите за съдебната реформа, а опитните вълци Киро, Асен и Христо ги изиграли и провалили кворума. От САЩ очаквали законите да бъдат приети, защото били свикнали каквото каже ГЕРБ да се изпълни. "Вие се издънихте, ние се оставихме да ни изиграят и да не приемем законите на Крум Зарков", разкритикува депутатите си Борисов, които попаднали в собствения си капан, искайки да покажат, че всъщност ПП и ДБ не се интересуват от съдебната реформа.


Едновременно с това малко преди това Борисов Като некадърни описа депутатите и лидерите на ПП и ДБ - "Години, кадърните, умните и красивите не можаха да направят План за възстановяване, единствените в ЕС. А ние им оставихме готов план. Това са фактите", каза лидерът на ГЕРБ.


Първият ден на следващото Народно събрание ГЕРБ ще внесат и ще подкрепят закона на МС, на Крум Зарков, закани се Борисов и са обърна към Деси (Десислава Атанасова, бел.ред.) със задачата. "И Чолаков да не ми философства...", закани се още лидерът.


Първа и единствена задача за ГЕРБ е съдебната реформа. Това ни остана да направим, за да ни благодарят, отсече Борисов.
bottom of page