window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Караколев: Всички журналисти трябва да задават неудобни въпроси


Журналистът от сайта www.neudobnitebg.com даде интервю за БНР.


Преди три дни журналистът Николай Караколев беше изгонен от брифинг на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Репортерът от Neudobnitebg.com беше спрян от охраната още на вратата на залата и избутан навън, докато викаше, че просто иска да си зададе въпросите.


„Бяхме във фоайето и си говорех с други колеги. Когато слязоха Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, аз ги поздравих. Влязох след тях. Направих няколко крачки, за да си поставя микрофона на тонколоната. Тогава усетих, че някакви хора ме дърпат и ме изнесоха. Казаха, че не съм желан тук. Качил съм клип в интернет", обясни потърпевшият пред БНР.


Той посочи, че е завършил журналистика и работи от 17 години в медиите.

„Може би трябва да работя в тези на Прокопиев, за да не се дискутира дали съм журналист, или не?“


По-голяма част от колегите не смеят да задават неудобни въпроси, посочи той.
„Трябва да се пита за абсолютно всичко. Два дена преди пресконференцията на ПП-ДБ попитах Борисов дали ще клекнат пред американското посолство да направят евроатлантическа коалиция. Влязох по време на предишната кампания в централата на „Възраждане“ и зададох въпроси. Нямах покана. Заставал съм пред и джипа на Борисов преди години, за да му задам въпроси, когато не искаше да отговаря. Той обаче не е изпращал хора да ме бият. На пресконференцията на ПП-ДБ пратиха да ме влачат и дърпат.“


Той призна, че Ивайло Мирчев от коалицията ПП-ДБ му се е обадил и му се е извинил.


"Обади ми се и Искрен Митев".


Караколев все още се чуди кой е дал нареждането да не бъде допускан до залата. Предполага, че може да е Атанас Атанасов.


Журналистът коментира и твърденията за връзка между Лена Бориславова и Кирил Петков.


„Когато двамата влизат в един апартамент, тя работи под ръководството на Петков, който е служебен министър на икономиката. Бориславова тогава получава грандиозен хонорар от Българската банка за развитие, която е подопечна на Министерството на икономиката. Това са не само любовни въпроси, те касаят държавата“.


Сайтът Neudobnitebg.com се издържа с реклама, обясни Караколев.


„Получавам и финансиране от гледания в You tube. Изпращат ми също дарения".

bottom of page