window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Кандидат за кмет на ПП влиза в затвора за 5 години?


Кандидатът за кмет на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев може да влезе в затвора за 5 години заради незаконен договор.


Благомир Коцев е по-известен като сина на Рубин Коцев или Благо Хоризонта, заради собствеността на баровския комплекс в морската градина във Варна. Той е в управлението на няколко фирми. Част от тях са задлъжнели към Дойче банк с 23 млн. щатски долара, като изплащането на кредита е спряло преди 10 години и банката е наложила запори върху активите на фирмите.


Самият Коцев става областен управител без нужното за тази длъжност образование. Той има неуспешен опит да се изучи в САЩ, а после завършва колеж във Великобритания. Степента обаче не се равнява нито на бакалавър, нито на магистър – задължителни за длъжността областен управител. Коцев получава заплата без право да бъде назначен и без да може да изпълнява реално задълженията си, тъй като няма допуск до класифицирана информация.


В Окръжна прокуратура-Варна има образувано досъдебно производство по чл. 282, ал. 1 от Наказателния кодекс срещу схемаджията Коцев, който е подписал незаконен договор, докато е бил Областен управител, пише Народ.бг.


Той е сключил договр с адвокатско дружество „Диан Иванов и Партнерс“ за 69 000 лева, без да бъде проведен конкурс за тази дейност. Същата фирма защитава и делата на личните му фирми. Договорът на дружеството е прекратен от наследилия го на поста Областен управител.


След това „Диан Иванов и Партнерс“ ревизират делата, по които е страна Областна администрация, и оттеглят исковете си. Така ощетяват страната ни, защото не дават възможност да се спечели което и да е било дело. От това се разбира, че Благомир Коцев е нанесъл сериозни вреди на държавата и това не би трябвало да остане незабелязано от прокуратурата.

bottom of page