window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Как да се справим с токсичен шеф


Сложните взаимоотношения на работното място често са причина за нашето дневно неразположение. Общуването с токсичен шеф със сигурност е доста натоварващо. Той никога не е доволен от вас и никога няма да ви похвали за добре свършената работа. Но за щастие може да промените всичко това и в случая това зависи от вас, колкото и да не ви се вярва. Ето какво е необходимо да направите.


1. Споделете успехите си с целия екип "Добрата работа е моята победа, лошата работа е твой проблем". Този начин на мислене е типичен за токсичния шеф. Но в случая е просто признак на лошо управление: шефът ви е готов да представи вашите постижения за свои, но същевременно не носи отговорност за провалите ви.


2. Направете така, че всички да видят вашите успехи. По този начин никой няма да може да ги определя като свои постижения. Докажете му своя опит. Ако шефът ви постоянно ви оказва натиск за всичко, което вършите, докажете му своя опит. Покажете му, че можете да се справите и без него. В случай, че той омаловажава способностите ви, директно го попитайте защо мисли по този начин.


3. Поставете граници и не му позволявайте да ги прекрачва. Постоянната комуникация с шефа извън работата със сигурност не е нещо, с което трябва да свикнете. Всичко това създава усещане за пълен контрол от страна на вашия началник и ви стресира допълнително. За да се измъкнете невредими от тази ситуация, поставете си граници и не позволявайте на вашия шеф да ги прекрачва.

bottom of page