window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Каварненци искат оставката на кмета след разследване на НЕУДОБНИТЕБГ


По-малко от 24 часа, след като от neudobnitebg.com пуснахме разследването си за корупция от страна на кмета на Каварна Елена Балтаджиева към главния организатор на Юнашния салон във Варна проф. Златко Златев, в морския град се организира протест срещу нея. В следващото видео ще ви припомним за какво става въпрос.


Протестът ще се състои на 25 февруари, петък от 16 часа на площад "Защитата на Каварна" пред общинската администрация. Той е под мотото „Да спрем разрухата в Каварна!!!“. Организатор на проявата е Деан Дуков, който е собственик на ресторант в града.На снимката: Деан Дуков - организатор на протеста


Освен корупционните практики, за които е обвинявана Балтаджиева, друг основен мотив за исканата оставка е отказът на кметицата да се срещне с представители на туристически фирми и собственици на заведения, което е било поискано на 10 февруари от Деан Дуков, който представлява бранша.На снимката: Елена Балтаджиева - кмет на Каварна


Разногласията започнаха след сигнал до държавни институции, които сезираха местната власт и бе взето решение за премахване на тераси на заведения, за които кметицата е категорична, че са незаконни.


Припомняме ви и за друго провинение на кмета на Каварна. В края на месец януари Елена Балтаджиева бе глобена с 10 000 лева заради конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие „Чиракман“ в община Каварна.


Това е установила Комисията за противодействия на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Решението е срещу кмета на общината Елена Балтаджиева, която е в роднински отношения с лицето, спечелило конкурса, проведен в три етапа.
В сигнала, изпратен до КПКОНПИ, се твърди, че въз основа на докладна записка от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева Общинският съвет е приел Решение за провеждане на конкурс за директор на Общинското предприятие „Чиракман“, а впоследствие е подписан и договор за назначаването като такъв на Мирослав Игнатов, който е съпруг на роднина на кмета Балтаджиева.

Проведената проверка е установила конфликт на интереси, за което е наложена и парична глоба в общ размер на 10 263,67 лева, която следва да се преведе по банкова сметка на КПКОНПИ.

bottom of page