window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

„И какво точно изчегъртахте“?


Един от най-известните антропологични медиатори у нас Георги Николов – Гецата направи своя редовен коментар за neudobnitebg.com. Предоставяме ви го без редакторска намеса.„Аз съм чегъртал. Много съм чегъртал! Даже си спомням половината глупости, които пишех в училище, чегъртайки с тебешира по черната дъска. Даже сега си го докарвате звуково, нали? Чегъртах и котлона, като кипнеше млякото или кафето, след като го пропих...на 15 (кафето). При котлона беше весело, защото бях младежки амбициран да оставя след себе си чиста и неопетнена печка. Най- малкото за да не ми се кара мама, че пия кафе в непълнолетна възраст. Но чегъртах...и имаше смисъл. Сега други чегъртат. Все пак дойдоха с тази цел. Да, ама тези ръководят държавата.


И преди не ги познаваха, и надали някой да ги запомни, но в момента те управляват. И управляват, защото народът ги избра с цел да се отърве от предишната власт, да махне „лошото“ управление на Борисов...за да сложи някакви, които никой не познава.Е Слави, Христо и Корнелия ги познаваме, което прави нещата още по- плашещи. Още по- лошо е, че вече познаваме и Наско, и Еконта...и всички знайни и незнайни герои, пардон министри, които си избрахте, с извинение, но и вие не знаете защо. Освен, ако сте си мечтали за инфлация, подобна на тази отпреди 25 години.Или пък държите начело на държавата ни да е човек без грам държавна външнополитическа позиция. Апропо тези дни бях в Македония за откриването на Български културен център. Просто Киро се държеше, сякаш не му се занимава с проблем, касаещ десетки хиляди българи, чиято майчина родина днес се държи, като мащеха.А дали ще праща оръжия в Украйна или не никой не разбра и няма как да го разбере. Защото, ако наистина е луд, то аз го разбирам. Но ако се прави на такъв, с цел да оправдае практическата си неспособност да върти кормилото на поверената му територия, то тогава повереният му екипаж е за тотално съжаление. Съжалявам ви вас чегъртаците.


Занимавал съм се дълги години с политика и честно казано съм леко омерзен от всичко, с което съм се сблъсквал. Но това, което виждам днес ме кара да хвана уреда за чистене на лед от автомобилно стъкло и да стартирам триене на паметта си.За да няма там след време имперските арести, заповядани от пияния Рашков, прокуратурните амбиции на тъмносините, поредното фалиране на държавата от страна на тъмночервения интернационал и всичко това в компанията на Слави и Тошко. Както би казал някой стар, стар дядо седнал на пейка в центъра на някое малко българско селце и с доста пресипнал глас: „Ще си търсите Бойко“. И да, определено...ако скоро има предсрочен парламентарен вот аз лично ще гласувам за последен път. И ще гласувам за това да си заврете уредите за изчегъртване там, където никой няма да ги потърси. Освен Асен Василев, може би.

bottom of page