window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ИТН отряза Асен Василев за бюджета


Партия "Има такъв Народ" няма да подкрепи проектобюджета на Асен Василев. Това стана ясно от пресконференция на партията.


"Има такъв народ" няма да подкрепи бюджета на Асен Василев, защото той е изключително некадърен финансов министър", коментира пред медии в централата на партията Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ".


„Това е трети глупав бюджет, който вкарва в държавата, и откакто е финансов министър, ние сме във финансов дефицит и инфлацията, тоест повишаването на цените на всичко е в пъти по-голямо и хората са в пъти по-бедни“, коментира той.


Пламен Данаилов, финансов експерт на партията, обясни, че имат абсолютни съмнения, че приходната част на бюджета няма да се състои, предава БТА.


„Изтупани от нафталина стари предложения на Националната агенция по приходите ни се представят като нови схеми, по които да се пълни бюджетът, няма да се случи. Единствено ще се увеличи много административната тежест за малкия и за среден бизнес, коментира експертът. Ние сме "за" да има капиталови разходи, но да е ясно зад тях какви проекти стоят“, обясни Данаилов.


„Искам да честитя на българите новия бюджет, в който има повишаване на данъците“, каза още Тошко Йорданов.

bottom of page