window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ИТН не обичали „клатенето“


Депутатът от ИТН Станислав Балабанов направи интересно изказване пред БНТ. Той заяви, че хората на Слави Трифонов не обчиат „клатенето“ и това не е държавническо поведение.


„Не е държавническо да се клати управлението. Северна Македония влошава отношенията с България. ИТН няма да отстъпи за РСМ. БСП от самото начало на войната заявява, че те няма да подкрепят правителството да предостави оръжие за Украйна.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова в качеството си на министър на икономиката няколкократно увери, че България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия“, заяви Балабанов.


Останалите политически формации в коалицията подкрепят решението да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, като предложението първо бе внесено от "Демократична България" и то директно в парламента.


От "Има такъв народ" ясно излязоха с позиция едва, след като лидерът им Слави Трифонов го обяви в пост във фейсбук, а от "Продължаваме промяната", след като две и дори три седмици забавяха разглеждането на точката във външна комисия заявиха намерение да подкрепят гласуването в пленарна зала, но всеки депутат да гласува по съвест.

bottom of page