window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Има ли пилот в самолета?"


Политическият антрополог Георги Николов- Гецата с гневен пост във Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса:


"Като човек, занимаващ се с политика, аз съм в паника. Препрочитайки заглавието си се замислям, че именно Пилот с главно П управлява "самолета" ни, но и това грам не ме успокоява. Десет дни след широко рекламираните, предсрочни парламентарни избори се оказва, че на върха на пиедестала ни от "дребни" занимания стои въпросът дали руския посланик Митрофанова да присъства на церемонията по откриването на 48-ото Народно събрание.


Тези избори ги чакахме повече, отколкото участието ни на ЕВРО 96 по футбол, след успеха ни в Щатите,…и пак нищо! И вместо сформираният вече (надявам се) преговорен екип да беше изговорил неколкократно приоритетите за управление с останалите си парламентарни колеги и да чакаме Пилотът на самолета да раздава мандати, ние сме в плен на медийни бълвочи в стил "Митрофанова". Хубаво де…явно се опитват да наредят пъзела бързо, точно и правилно, в стил Касим от "Игри на волята".


Явно всички са гузни от резултатите, защото на тези избори определено никой не спечели. Едните очакваха повече, другите толкова си могат, а третите ще са просто с 4% от пъзела. Тук вече мирише на страх от поемане на отговорност! А от страхливци никой няма сметка и това ще си проличи на следващите избори.


Настанете се удобно…през 2023-та те ще са по- често от големите празници. Надявам се след около година избирателната активност да е това, което ще отвори очите на хората и те ще осъзнаят, че пъзелът е просто една игра, но за самолета си трябва истински пилот…или поне стюардеси!"

bottom of page