window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Измамата Ковид докарала хората до депресия


По време на локдауните, наложени заради измислената коронавирусна пандемия, 50% от хората са имали симптоми на депресия, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на Висшия институт по здравеопазване на Италия.


Най-засегнати от локдауните са били младите хора, жените и безработните, показва анализът. Проучването се основава на проведени интервюта с над 5000 души. 88,6% от извадката се оплакват от симптоми на психологически стрес, по-често при жени и при безработни. Половината от анкетираните са страдали от депресивни симптоми.


Основно жените и младите хора се очертават като най-застрашените групи. Като цяло се наблюдава намаляване на качеството на приеманата храна, с по-рядка консумация на млечни продукти, плодове и зеленчуци, и по-специално при лица с депресивни симптоми. Забелязва се увеличаване на консумацията на храни, богати на мазнини и захари. Тези резултати могат да бъдат полезни при цялостната оценка на нови пандемични огнища, тъй като дават индикации за необходимостта от прилагане на публични програми за психологическа подкрепа. Неправилното хранене, наддаването на тегло или появата на свързани с това заболявания също имат психологически последици.

bottom of page