window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Иван Гешев с първи думи след атентата


Главният прокурор даде интервю пред Соня Колтуклиева и сайта ПИК. Той заяви, че е в добро здравословно състояние.


"Добре съм. За децата ме е страх", заяви Гешев.


Припомняме ви, че експлозията срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал на пътя София - Самоков около 11.45 часа. Той е пътувал заедно със съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.


Изявление даде и заместникът на Гешев - Борислав Сарафов.


"Очевидно бомбата е била с намерение да убие", заяви директорът на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов, по повод инцидента с главния прокурор Иван Гешев.


По сведения на очевидци огненият стълб, който е изригнал е бил с височина 4-5 метра. На място се установи кратер с дълбочина 30-40 см. и диаметър близо 3 метра", допълни Сарафов.


Освен всичко друго, взривът е имал ясна насоченост към пътя и към преминаващите автомобили, заяви той. Бомбата е била с голям тротилов еквивалент, по първоначално мнение на експертите.


"Очевидно взривното устройство е било с намерение да убие, не е било с цел сплашване, не е било фойерверки, изключително силен взрив, включително с осколки"


Металните сачми са с големина колкото човешки нокът.

bottom of page