window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Знаково лице на ПП разкри разочарованието си и от ДБ


Автор: Иванка Стоянова


Едно от знаковите лица на „Продължаваме промяната“ разкри огромното си разочарование и от ДБ. Александър Дунчев – отявлен защитник на българската природа и гори написа в пост във Фейсбук тази сутрин, че е напуснал Изпълнителния съвет на „Да, България“ с още трима души „разочарован, но с поуки“.Това признание се случва няколко дни, след като Дунчев обяви в ефира на БТВ, че в ПП действа задкулисие и че е нужна промяна на „Промяната“. Веднага след тези разкрития, екоактивистът бе атакуван от своите.

През социалните мрежи те пуснаха различни коментари, но с една и съща опорна точка, - а именно, че Александър Дунчев е много ценен, но интересите на партията, респективно коалицията, са над всичко. Така по елегантен начин съпартийците му се дистанцираха от него и на практика го изолираха. В хора се включиха и членове на ДБ. Един от тях е Манол Пейков.


Той написа във Фейсбук: „Отблъсна част от своите потенциални фенове и поддържници, които привидяха в думите му самоцелна амбиция и драпане за постове“. Тези и още нападки дадоха повод на Александър Дунчев да му отговори: „Manol Peykov , познаваме се, познаваме се. Заедно учредихме Да, България и заедно бяхме и в Националния съвет. Но пътищата ни бързо се разделиха, когато веднага след изборите 2017 г. с Kiril Petkov и още 3ма-4ма решихме да напуснем Изпълнителния съвет и партията тихо, с разочарование, но и с поуки.

Напуснахме обаче с пълно уважение към лидера й Hristo Ivanov , защото имаше доблестта да бъде открит и честен с нас. Въпросът е обаче - Защо напуснахме?? Ако се замислиш, ще преоцениш изцяло ситуацията и позицията си“. На този етап от коалиция ПП-ДБ не дават никакви изгледи Дунчев да бъде първи в листата на София-област, каквото условие постави той заради огромната работа, която е свършил той и екипът му по отношение на опазване на гората от незаконна сеч. Дори напротив, чуват се гласове, че той изобщо няма да участва в надпреварата за място в НС.


По информация на „НеудобнитеБГ“ още на предходните избори за 48-то НС Кирил Петков е имал намерение елегантно да се отърве от Дунчев заради непокорния му нрав. Не е изключено протестът му срещу начина, по който се редят листите, да даде повод на ПП да се отърве от него завинаги. Припомняме ви, че по идентичен начин се развиха нещата и спрямо друг близък до сърцето на Кирил Петков член на ПП. Става дума за Иван Христанов, който напусна надпреварата за парламента веднага щом разбра, че не той, а Руди Гела ще бъде водач на листата в Плевен.

bottom of page