window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Златен стадион ще бъде домакин на финала на Световното


Очаква се интересен финал на Световното първенство по футбол. Най-скъпото спортно място в света отразява икономическата мощ на Катар и милионерските инвестиции, направени за домакинството на световното първенство.


Катар 2022 е по-близо, отколкото изглежда и в Близкия изток финализират подготовката за събитието от 21 ноември до 18 декември. Една от най-големите атракции на предстоящото Световно първенство по футбол са стадионите, които, подобно на Iconic Stadium в Лусайл, вече се подготвят, за да приемат финалите.


Разположен в града, който носи неговото име и само на 15 километра от столицата на Катар, Iconic Lusail е бижуто в короната на проекта, създаден в Доха за домакинство на Световното първенство. Внушително място, с цена от над 2 млрд. долара, започнато през 2018 г. от покойния архитект Алберт Шпеер-младши, то ще позволи на над 94 000 да гледат мачове наживо. Неговият сребърен покрив, фасадата със златен слой и хотел за зрители, плюс слънчевите панели, които покриват цялото място за осигуряване на енергия по време на мачовете, са само част от характеристиките, които носи Iconic Лусайл, за да бъде най-големият пример за това какво ще бъде първото Световно първенство в Близкия изток.

Въпреки че ще трябва да изчакаме до жребия на 1 април, за да разберем кои отбори ще се срещнат на най-мощния стадион в цял Катар, реалността е, че ФИФА вече знае, че там ще се играят мачове от всяка една от фазите на турнира.


Шест мача от групите, един от осминафиналите, още един от четвъртфиналите, един от полуфиналите и финалният мач за определяне на новия крал на футбола ще се играят на стадион Iconic в Лусайл, който ще бъде бижуто на катарския проект за домакин на Световното първенство в края на тази 2022 г.

bottom of page