window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Заслужено: Бойко Борисов остава начело на ГЕРБДоказал се като лидер на ГЕРБ, Бойко Борисов остава начело на партията след днешното й седмо Национално събрание. Той бе преизбран на поста единодушно с 943 гласа "за". Заместник-председстелят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че всяка една армия се сплотява около генерала си и затова настоя Бойко Борисов да бъде преизбран за председател на ГЕРБ.

Най-успешният премиер на България в демократичната ни история Бойко Борисов доказа, че не се поддава на манипулации и кални номера. Припомняме ви, че във вчерашния ден провалилия се политик Румен Петков, известен като „Главътъ“ или пикаещия във фонтани политик заяви, че Борисов ще сдаде властта и ГЕРБ ще се сближи с „Продължаваме Промяната“.

С днешното гласуване ГЕРБ и Борисов доказаха, че те не променят своята категорична позиция и отстояват своите политики още от самото си създаване.

След като бе преизбран за лидер на ГЕРБ, Бойко Борисов разкритикува управляващата коалиция заради множеството й гафове за краткия период на управление."Кой болен мозък клати държавата днес? Кой болен мозък, когато цял свят беше затворен по домовете си в ковид кризата клатеше държавата и гореше маските пред Министерски съвет - госпожа Нинова. Сега същият болен мозък клати държавата", изтъкна Борисов.


Той досега не е бил предупреждаван от партийни членове - без подкрепа за коалицията на ПП.


За кризата с цената на тока и олиото, Борисов заяви, че Нинова обвинявала "Кауфланд" в спекула. Понеже дали олио на промоция и се избили за него. Или е спекула да се произвежда ток на 50 лева в АЕЦ "Козлодуй" и да го продаваш 650 лева на бизнеса. Това се казва държавна спекула, категоричен бе Борисов.


"Точно вие, уважаеми, управляващи дадохте пример как се прави огромна спекула", отсече бившият премиер. ГЕРБ били градивни и предложили за тока модел за компенсации. Ако ГЕРБ управлявали цената на тока щяла да е плюс-минус два процента да се промени, защото било българско.


Същото било и за цената на газа. Смениха ръководството на регулаторите и си сложиха свой хора, посочи Борисов и добави, че за 3 секунди крадат милиони. Предложихме им три пъти да ги подкрепим, да дадат пари на църкви, манастири, джамии, синагоги, католически храмове, училища, болници, читалища, детски градини - опозиция мечта, но не го приеха, недоволен е Бойко Борисов.


Ние не сме на думи евроатлантици от Да, България, където им избяга дори младежкото ДСБ. Аз не знам те като слушат Илиян Василев какво говорят, какви мисли им минават през главата? Предложихме им за всяко едно нещо да ги подкрепим, но нищо не приемат, отчете Борисов


"С кое клатим държавата? За това, че искаме да ви помогнем в управлението на държавата ли?", запита лидерът на ГЕРБ.


Той засегна и темата с Плана за възстановяване и устойчивост, като заяви, че Томислав Дончев оставил на ПП готов План. Още имаме инстинкта и рефлекс да гледаме на управлението да е стабилно, да е добро. Това е голям проблем за ГЕРБ, които искат да се обединят. Множеството ме предупреждаваха - не си играй с Продължаваме промяната, сподели Борисов.


Той открои още една манипулация - във Фейсбук преди два дни вицепремиер написал, че се крали по 10 млрд. на година, вицепремиерът Василев казал 8 млрд. на година, премиерът пък казал 4 млрд. на година. Те милиардите ги нямат за нищо, а ГЕРБ вече не управляват от година. Набълбукват се с дългове, задължават следващото поколение и в същото време растежът на икономиката е плюс-минус 1%. Тази ли промяна желаем, запита Борисов.


"Всички вини приехме само и само да мир, но те само, че не желаят да работят с нас, но стигнаха за председател на БНБ да се избият онази вечер. ПП искат да си сложи човек и искат да променят правилата, като вместо магистър, да сложат бакалавър", разкритикува Борисов.


Защо ме мразят? За това, че Мая Манолова стана омбудсман ли, че имаха министри ли? Назначете ни и нас така, пък ние ще ви обичаме, каза Борисов за Продължаваме промяната заяви, че ще дойде ден, в който ще стане ясно каква е истината. Той не знае един човек, който да харесва правителството на Кирил Петков в момента, но председателят на парламента Никола Минчев му се вижда умно момче.


По темата за войната в Украйна ГЕРБ са категорични, че това не е военна операция, инвазия или игра - води се война. Няма никакви оправдание да бъде пощаден агресорът, каза Борисов, който винаги е бил за мирна и балансирана политика.


Във време на война нацията трябва да се държи сплотена и на 3 март като видях какво се случи - отново се разбутахме, посочи Борисов, който иска войната да спре и да бъде възстановен регионът.


Според него, когато има война, да се нарича, че е операция - категорично не е. Вместо да бъдем категорични, защото повтарям - в мир може да се говори за национални интереси, но когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. За това сме толкова категорични, подчерта Борисов.


Той изтъкна, че да се казва да бъдем против санкциите срещу Русия, ГЕРБ са възмутени от това. Да тръгваш на европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да има декларация за санкциите - това не е сериозно.


За колата на бившия финансов министър Владислав Горанов, Борисов го запита с коя джипка е сега? След като 3-4 седмици беше викан Владислав Горанов, че едва ли не иска да напусне страната с крадена джипка, нарочни пресконференции в МВР и обслужващата клика едва ли не Горанов откраднал джипа. Лошият вкус обаче оставал.


Малко по-рано на Националното събрание на ГЕРБ пристигна и председателят на ЕНП Манфред Вебер. „

bottom of page