window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Замириса на "Забранена любов"!


Автор: Виктор Волокин


„Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството”! Тези думи изрича Нийл Армстронг преди 54 години. Казват, че той е първият човек стъпил на Луната. Сега ще поговорим за малките крачки на българските политици в последните дни. И само ще им подскажем, че в обществен план е хубаво тези крачки да не бъдат в посока назад.


Отдавна в обществото витае "тайната" идея за правителство "на всяка цена" в рамките на следващото Народно събрание. Имайки предвид, че конфигурацията от партии и разпределението на мандати ще е почти същото бихме се запитали: Защо не го направихте в предишния парламент? И дали ще го направите сега, под нечий чужд натиск?


На 7 март в т.нар. малък парламент, а именно Столичния общински съвет, Комисията по образование и култура гласува решение за демонтирането на паметника на Съветската армия в София. С осем гласа „за“, нула „против“ и един „въздържал се“ общинските съветници дадоха зелена светлина за демонтирането на този 45-метров монумент. За това гласуваха от „Демократична България“, като подкрепата дойде от ГЕРБ. Тук бих задал въпроса: Как пък точно сега се сетихте? Не е предизборно. Не! Лошото е, че май ни подготвят и за нещо следизборно!


Защото в същото време водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС се срещнаха със синдикати и определиха сформирането на редовно правителство за първостепенен приоритет. "Само това би позволило пълноценно и адекватно управление на държавата. Готови сме да правим компромиси в името на това“, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ. Какви компромиси и с кого никой не казва, но пътеката е една и е в посока на Евроатлантизма. Няма лошо.


Лошото е, че ако това се случи симпатизантите на ГЕРБ биха си задали въпросите: "Та нали точно тези ни арестуваха и поставиха семействата ни под стрес? Нали точно тези разнасяха ковчези в центъра на София? Нали точно тези щяха да ни изчегъртват?" И именно там е проблемът, че всеки въпрос има нужда от отговор!


Ще потърся отговора в един цитат на американската писателка на детски книги Рошани Чокши: "Аз съм кошмар за повечето и мечта за разбитите, кой съм аз? и отговорът на това е смъртта." Някои партии трябва много да внимават, да не попаднат в капана на шарлатанията на евентуалните им бъдещи коалиционни партньори! Не бяхте чували за Рошана Чокши, нали…


P.S. Все пак с много надежда лично аз на 2 април ще гласувам. Това ще е 2-то нещо, което ще направя, след молитвите ми да не останем на 2-ри план. Като цяло!

bottom of page