window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Заловиха опасни крадци


Полицейска операция е проведена тази сутрин на територията на столичния ж.к. “Левски“ от служители на секторите „Грабежи“ и „Кражби“ в СДВР. Действията са предприети непосредствено след извършена взломна кражба от апартамент на територията на квартала.


Извършителите - двама на по 47 години и 46-годишен опитали да се укрият, но са задържани – единият в жилището-обект на кражбата, другите двама – в апартамент на горния етаж.


В хода на първоначалните действия по разследването е установен специфичният начин на извършване на кражбата – чрез проникване в жилище на горния етаж и спускане с въже към апартамента - цел на набега.


При оперативните и процесуално-следствени действия е изяснено, че тримата мъже са пристигнали до обекта с автомобил, откраднат в началото на тази година от ж.к. “Студентски град“, на който поставили регистрационни табели, отнети от друго превозно средство.


Работата за документиране на цялостната престъпна дейност на тримата задържани продължава. Установява се съпричастността им и към други престъпления против собствеността на територията на столицата. Тримата са задържани за срок до 24 часа.


Предстои събраните материали да бъдат докладвани на прокуратурата.

bottom of page