window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Задържаха изрода, нарязал момиче с макетно ножче


Задържаха сочения за извършител на жестокото нападение над младо момиче в Стара Загора.


26-годишният Георги Николаев е бил арестуван рано тази сутрин.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че клиентът му не е отправял заплахи към семейството на 18-годишното момиче. Той категорично отричал да е извършвал престъплението от самото начало.


Адвокат Валентин Димитров съобщи, че клиентът му е задържан за 24 часа.

"Получихме призовка, снощи в 1.00 часа ни призоваха да се явим за разпит и го задържаха по Закона за МВР. Неясно, поне за мен", отбеляза той и допълни, че не са му обяснили защо задържат клиента му.


По-късно от държавното обвинение съобщиха, че Районната прокуратура в Стара Загора е предявила обвинение и е постановила задържане за 72 часа на мъжа за това, че между 24 и 25 юни в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишното момиче, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.


На два пъти мъжът е изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение. Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. На мъжа е наложена и забрана да напуска страната. Посочва се, че след укриване, той е бил задържан от полицейски служители около 7.30 часа днес на входа на Стара Загора. Той е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да поиска постоянен арест спрямо него.


Припомняме, 18-годишното момиче е в болница, след като на 26 юни бе обезобразено от своя приятел с макетно ножче и има разрези по ръцете, краката и гърдите, заради които са му направени 400 шева. Окръжният съд в града обаче квалифицира деянието като лека телесна повреда и нападателят бе пуснат на свобода под парична гаранция.


Впоследствие наблюдаващият прокурор назначи допълнителна съдебномедицинска експертиза за прецизиране на вида и характера на нараняванията.

Вчера правосъдният министър Атанас Славов призова за пълно и обективно разследване на случая.


Прокуратурата пък съобщи, че създава екип от наблюдаващи прокурори и ускорява разследването.bottom of page