window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ЗАГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО ПРОДЪЛЖАВА!


"Дънди Прешъс Металс" отчете поредна година на рекорден златодобив от двете си мини в България. През 2021 г. канадската компания е успяла да извади общо 310 хиляди тройунции злато от мините "Ада Тепе" и "Челопеч", става ясно от предварителните резултати за изминалата година. Повишението спрямо 2020 г. е 11,7 хил. тройунции, или почти 4% ръст!

neudobnitebg.com ви припомня че от сключването на концесионните договори с Канадско - Американската колониална фирма "Дънди Прешъс Металс"(Dundee precious metals) нашата родина България губи колосални суми от концесията на собствените си ресурси. Всяка година чуждата компания изнася над 10 тона злато от България на стойност 800 млн. долара. Само от находището в Челопеч са изнесени 120 тона злато за последните 12 години на стойност 10 млрд. долара!!!

Златното ни находище е „подарено“ за 5 млн. долара, без търг, по време на управлението на Иван Костов и по груби сметки е донесло на концесионера печалба от над 10 млрд. долара, докато България е получила нищожните 99 млн. Печалбата на "Дънди прешъс" от находището в Челопеч е 700% годишно, България получава едва 0,7% от печалбата. Само за сравнение: В Мексико, концесиите които се дават за златните находища там, стигат до 30% такса за държавата!!! Грабежа все някога трябва да спре!

neudobnitebg.com е за връщане на подземните и природни богатства в български ръце – това са милиарди, които изтичат навън. Милиарди, който трябва да остават в нашата родина България. Милиарди които трявба да бъдат за благоденствието на българският народ, а не за народите на чуждите ни окупатори!bottom of page