window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Журналистите в парламента заприличаха на рибари


Представители на медиите в парламента си носят сгъваеми телескопични столчета. Не, те обаче не са на риболов, а на работа в най-важната институция в парламентарната република. Уви, в пространството пред пленарната зала, което не е за журналисти, но което пък е единственият достъп до депутатите и там се случват изявленията, има 3 масички с по 4 фотьойла, а журналистите и операторите трябва да стоят тук, пише сайтът Актуално.


И повечето сядат на земята или заемат мястото на квесторите, които също стоят прави заради журналистите. Някои по-слабички се побират и на един фотьойл, а други се подпират на подлакътника. Там обаче не е удобно да напишеш текст, освен ако не е от телефона. Друг е въпросът, че понякога има места, но пък като ти падне батерията, трябва да оставиш работата за малко или да избереш да седнеш на земята до контакта. Макар и депутати от различни партии да изразяваха загриженост защо има журналисти и оператори на земята, никой все още не е решил този въпрос. Наред с това представители на пресцентъра на парламента, начело с Цвети Жекова, правят забележки на колегите да не стоят на пода, защото ще се изложим, ако дойде делегация. Вече дори върви шега с предупреждения между репортерите: "Стани, че ще дойде делегацията". Днес обаче сгъваемият телескопичен стол се оказа хит сред репортерите. Колеги вече започнаха да си го поръчват.


bottom of page