window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Ерик Клептън попиля Ковид ИСТЕРИЯТА и насилствената ваксинация


Гениалният певец Ерик Клептън направи поредно силно изявление срещу насилствената световна ваксинация срещу измисления вирус Ковид. „Хората, които са избрали да се ваксинирали срещу Covid-19, са били подложени на масова „хипноза“. Това заяви в интервю за YouTube канала „The Real Music Observer“ Ерик Клептън, известен с върлата си съпротива срещу ваксините. Той научил за „масовата психоза" докато чел труда на Матиас Десмет, професор по клинична психология в Университета в Гент (Белгия). Матиас Десмет разказва в своите доклади и изказвания в интернет за четирите условия, при които населението доброволно жертва свободата си. Неговите виждания се припокриват напълно с анализатора на тълпата от 19 век - Густав Льобон.

„Веднага щом започнах да търся знаците на хипнозата и проявленията на хипнотичното въздействие, започнах да ги виждам навсякъде“, допълни той. „Спомних си, че видях неща в YouTube, които приличаха на реклама, която бърка в подсъзнанието.“

Теорията, която стана популярна, след като се появи в подкаста от комика и водещ Джо Роган, междувременно беше обезценена от няколко учени – като Стивън Райхер, професор по социална психология в Университета на Сейнт Андрюс (Обединеното кралство): „Тя няма академични достоверност”, каза той.

Ето какво казва Десмет в своята статия, която неотдавна разбуни духовете не само в академичните среди.

Проф. Десмет: „Чрез процеса на „формиране на маса" те преминават от много болезненото състояние на социална изолация към противоположното състояние на максимална свързаност, което съществува в тълпата. Това само по себе си води до един вид психическо опиянение, което е истинската причина хората да се придържат към разказаната им история. Ето защо те са готови да се съгласят с тази история, дори когато им се казва, че фактите в нея са напълно погрешни, дори ако губят всичко, което е важно за тях в личен план.

bottom of page