window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Ергенът Виктор се реди за помощи
"Ергенът" Виктор Стоянов се е регистрирал като безработен, за да получава социални помощи! 31-годишният фитнес инструктор се е записал преди седмица в Бюрото по труда. Той е подал документи, че е без работа и се надява на подкрепа от държавата в териториалната дирекция на Бюрото по труда в столичния жк. "Дружба".


Според документите, които е предоставил, Виктор Стоянов е бил съкратен от работата си като управител на фитнес зала. Месечното му възнаграждение като такъв е било в размер на 1800 лева или поне срещу такава сума е бил осигуряван. Сега, в продължение на 6 месеца, той ще получава от държавата 60% от този доход, или по 1080 лева всеки месец.


Въпреки че парадира с висок стандарт, Виктор Стоянов е подал молба за социални помощи в Бюрото по труда"Щяхме да паднем, когато го видяхме на гишето. Мислехме, че сме се объркали и сме се припознали, но когато си даде личната карта и трудовата книжка, се уверихме, че е той. Изобщо не беше смутен, че ще получава социални помощи, въпреки че по телевизията парадира, че е успешен млад мъж", коментират пред Lupa.bg чиновнички.


Според запознати, в случая се касае за опит за източване на многострадалната социална система на България. Помощите за безработни действително са предвидени за останалите без работа хора, но едва ли случая с Виктор Стоянов е такъв. Че нали самият той обяви преди седмица, че се впуска в нов бизнес и ще бъде съдружник във фирма! Явно обаче това не му пречи да скубе средства и от социалните, които по принцип трябва да обгрижват реално изпадналите в нужда наши сънародници.

Според запознати, е възможно държавата да откаже да му изплаща обезщетение за безработица, тъй като е повече от ясно, че в момента Виктор Стоянов получава трудови доходи от друг източник - в случая от Би Ти Ви, която излъчва шоуто "Ергенът".


Възможно е обаче чисто юридически да има такова право, тъй като предаването е заснето миналата година, а освен това получената сума се явява хонорар, а не заплата. Дори и да е законно обаче, едва ли е особено морално, потресени са служителките в териториалната дирекция на Бюрото по труда в жк. "Дружба".

bottom of page