window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Евродепутати бесни на Кирил Петков заради скандалните записи


Евродепутати са гневни на Кирил Петков поради замесването на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в абсурда със записите в България. По време на съвещанието на Националния съвет на „ Продължаваме промяната ”, запис от което популяризира Руди Гела, Петков декларира, че е приказвал с Урсула фон дер Лайен и тя дала обещание да помогне на България да влезе в еврозоната като се заобиколят разпоредбите.


„ Урсула сподели да заобиколим разпоредбите за еврозоната ”, декларира пред своите Кирил Петков.


По време на конгреса на АЛДЕ в Стокхолм евродепутати либерали са изказали възмущението си от Кирил Петков. А евродепутатът Мориц Кьорнер от немската партия FDP (Free Democratic Party) излезе със специфичен пост в Туитър.


Твърди се, че Урсула фон дер Лайен скрито е дала обещание на договарящите от българското държавно управление да одобри България в еврозоната, даже в случай че България не извърши нужните условия. Трагична неточност. Кризата на еврото е последното нещо, от което се нуждаем сега, написа Кьорнер.


Ден по-рано самата Европейска комисия излезе с позиция, която опровергава Кирил Петков. Правилата би трябвало да се съблюдават, безапелационна е Еврокомисията.bottom of page