window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Дузина арестувани за некачествено строителство в Турция


Дванайсет души са арестувани в Турция, след като хиляди сгради се срутиха в югоизточната част на страната след земетресенията в понеделник, съобщават днес местни медии.


Сред задържаните са един строителен предприемач от окръг Газиантеп и 11 души от окръг Шанлъурфа, съобщи турската информационна агенция DHA, цитирана от Франс прес.


Вестник „Йени шафак", цитиран от ТАСС, също съобщава днес за арестувани заради строителни дефекти в сгради, които се срутиха при земетресенията с магнитуд до 7,7 в понеделник, 6 февруари.


Задържаните са заподозрени в извършване на незаконни промени в конструкцията на сградите, включително разрушаване на носещи стени и колони, което е довело до срутване на сгради в окръг Шанлъурфа и до смъртта на хора.


Вчера бе съобщено, че е арестуван изпълнителят на жилищния комплекс „Рьонесанс" в Антакия (окръг Хатай), който се срути по време на земетресението, а е построен преди 11 години. Сградата имаше 250 апартамента. Според законите на страната такава нова сграда трябва да бъде построена по всички необходими стандарти, за да издържи на земетресението.

bottom of page