window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Драмата на изборите ще бъде за партиите след 5-ото място


Заместник - председателят на ЦИК Димитър Димитров гостува в сутрешния блок на БНТ. Там той коментира най-интересните ситуации, които се очакват около изборния процес, преди и след него.


"Говоренето срещу машинното гласуване настройва тези, които нямат готовност да гласуват, да се въздържат от предсрочния вот на 2 октомври", заяви Димитров и допълни, че не смята, че може да се очаква пореден костинбродски сценарий на предсрочните избори (в печатница в Костинброд няколко дни преди изборите бяха открити огромен брой отпечатани над разрешените бюлетини и това бе обявено като опит за измама с вота).


По-интересна ще е битката за след 5-то място в борбата за място в парламента, като има вариант и двете последни партии, които са на ръба да влязат, но има и такъв вариант, в който да не влязат.


"Гласуването и използването на устройства за гласуване понижава активността и тя се движи малко под 40%. Надявам се, че политическият елит е узрял да има управление, да бъде компромисно и да бъдат реализирани част от основните послания на няколко партии, така че да не е необходимо да гласуваме отново на пролет. Толкова сгъстен изборен график е много голямо изборно изключение.


ЦИК няма как да не са във форма, когато на няколко месеца повтарят една и съща формула. В обшият процес хората, които имат предубеждение към машините, да направят опит да гласуват с демоверсиите, за да направят една елементарна тренировка преди изборите", заяви Димитров.
bottom of page