window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ДПС готови за преговори с ГЕРБ


Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк гостува в сутрешния блок на БНТ "Денят започва с Геоерги Любенов". Той коментира няколко важни теми, сред които скандала с Шенген и възможна ли е коалиция с ГЕРБ.


"Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз", заяви Кючюк.


По думите му България заслужава да бъде в Шенген, но политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети. "България е в перманентна политическа криза и това не помага.


Говорим как ще се преборим с инфлацията, с икономическата криза, но майката на всички кризи е политическата криза. Докато не решим политическата криза и не се обединим всички - капитала на българската нация, както го направихме, когато влизахме в ЕС, България няма да реализира нито един свой външен приоритет", изтъкна той.


След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с най-голямата парламентарно представена сила у нас, стана ясно от думите на Кючюк. "ДПС има програма и физиономия - в ситуация на криза ДПС винаги е поставяла националния интерес над партийния.


Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо. Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време, защото ще дойдат следващи избори, и после още едни и как ще постигнем всичко, за което си говорим - Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в омагьосан кръг", посочи той.


Относно присъединяването на България към еврозоната Кючюк изтъкна, че в момента има отворен прозорец, но ако сега го изпуснем, ще мине много време преди да се отвори следващата възможност.


Илхан Кючюк коментира и скандала в Народния театър заради назначението на бившия ПР на ДПС Велислава Кръстева. Той защити Кръстева и нарече случващото се "политическа вендета". "Защо я обвиняват - че не е професионалист?! Такива аргументи не съм чул, обратното - всички излизат и казват какъв добър професионалист е тя.


Какво е обвинението - че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласува с когото си иска ли? Какво като е с Доган - отишли са да гласуват заедно, какво толкова?! Тя е избрана с конкурс. Аз не разбирам какъв е този аргумент и този вопъл срещу професионалист и човек, доказал своите знания и възможности", каза още Кючюк.


bottom of page