window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Дилян Георгиев предава Къро, Овидиу, Чобанов и Стоянов


Криминална сага номер едно у нас е на път да бъде разплетена. За втори път, арестуваният по обвинение в заговор за елиминиране на висши магистрати Дилян Георгиев поиска споразумение с прокуратурата срещу което поднася на тепсия ъндърграунд боса Красимир Каменов - Къро, Овидиу Семенеску, Атанас Чобанов, Пламен Бобоков, Тони Иванов и Димитър Стоянов.


В самопризнанията си Дилиян Георгиев разкрива потресаващи факти за участието на Цветан Василев и Красимир Каменов „Къро“ в престъпната схема.


Дилиян Георгиев е поискал от прокуратурата да сключи споразумение като предаде зловещи снимки, чатове, информация и всякакви допълнителни материали по образуваното вечеразследване срещу организирана престъпна група, с участието на Красимир Каменов-Къро, Дилиян Георгиев, Тони Иванов-Парфюма и др.

Обратът е настъпил в следствие на разкритата от Дилиян Георгиев схема по която е създадена организация за елиминирането на магистрати и висши политици и дори отстраняване на неудобните.


Пред разследващите Дилиян Георгиев подробно е разяснил, че водеща роля в този заговор има и тайнственият румънец с швейцарски паспорт Овидиу Семенеску, който се свързва с румънски разузнавателни служби и е бивш доносник на Секуритате.

На практика Дилиян Георгиев разкрива схемата, по която чрез мръсните пари на Цветан Василев и Пламен Бобоков, Красимир Каменов-Къро и други близки до него лица е трябвало да изпълнят така наречените „мокри“ поръчки срещу магистрати и политици.


Дилиян Георгиев е потвърдил и за участието на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов в схема, също финансирана от Цветан Василев и Пламен Бобоков. Двамата представящи се за журналисти е трябвало да организират срещи и разговори с посредници за синхронизиране на действията им срещу прокуратурата. Става дума за така наречените лобисти в САЩ, евродепутати и конгресмени.

Дилиян Георгиев признава още, че лично той е отговарял за фабрикуването на доноси в САЩ и Европа, с цел “журналистически“ разследвания и т.н.


Пред водещите следователи Дилиян Георгиев е направил признания и за участието му в изготвянето на писмото на конгресмен Уорън Дейвидсън до секретаря по финансите на САЩ (министър на финансите) срещу главния прокурор Иван Гешев.

Логистична подкрепа по отношение на същата е била организирана лично от Бойко Рашков, който още като вътрешен министър провежда няколко срещи с Дилиян Георгиев, Атанас Чобанов и Димитър Атанасов в тази връзка.


Въпреки, че практически групата е обезвредена, Дилиян Георгиев споделя, че същата разполага с още компромати свързани с ръководителите на софийска прокуратура, чрез които е трябвало да бъде отстранен Иван Гешев

Доказателство за това, че Дилиян Георгиев е започнал да съдейства на разследващите е статия, която излезе по-рано в “Труд”. Именно Георгиев вероятно е източник на информацията, че Цветан Василев в платил 350 000 евро на американски лобисти.


Дилиян Георгиев е заплашен със затвор от 5 до 15 години, тъй като е задържан по разследване за притежание на наркотици в условията на опасен рецидив.От източник от прокуратурата научихме, че снимката от 350 хиляди евро превод се намира в кориците на делото, за което Дилиян лично е потвърдил пред наблюдаващия прокурор.

bottom of page