window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Джокович ще съди Австралия за близо 4 млн. евро

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович планира да заведе дело срещу австралийските власти за сумата от близо 4 млн. евро, твърди британският таблоид Sun“.Сърбинът не беше допуснат до участие в Australian Open, а Австралия го депортира, след като на два пъти анулира визата му.


Драмата започна на 6 януари, когато тенисистът не беше допуснат да влезе в страната на летището в Мелбърн, тъй като властите не признаха документите му за медицинско изключение за липса на ваксина срещу COVID-19.


Австралия изисква пристигащите от чужбина да са ваксинирани срещу COVID-19, освен ако не разполагат с някакво медицинско изключение.


От летището Джокович беше настанен в хотел за имигранти. Семейството му съобщи пред медиите, че там условията са били ужасни, а храната лоша.


Съдът уважи обжалването му, но министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук отмени отново визата му, след което Федералният съд потвърди това решение.


На 17 януари Джокович беше депортиран обратно в Сърбия.Искът, който подготвят адвокатите на тенисиста, се основава на пропуснатите възможности за участие в Откритото първенство на Австралия.

bottom of page