window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Джокович отказва да се ваксинира, спира с тениса?Сръбската легендарна тенис звезда и номер едно в световния тенис Новак Джокович запазва своята принципна позиция. Той заяви, че няма да се ваксинира, дори ако му се наложи да спре с тениса.


Той е готов да пропусне спечелването на трофеи в бъдеще, вместо да бъде принуден да се ваксинира срещу коронавирус. Това свое мнение Джокович изрази ексклузивно за BBC, като допълни че подкрепя индивидуалното право на избор на всеки.Световният номер 1 в тениса при мъжете бе запитан дали би жертвал участието в турнири като Ролан Гарос и Уимбълдън заради позицията си спрямо ваксината.

„Да, това е цената, която съм готов да платя“, заяви той. Припомняме, че 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем бе депортиран от Австралия миналия месец, след като правителството анулира на два пъти визата му заради ваксинационния му статут.


Джокера бе заявил, че е получил медицинско изключение за влизане в страната за участие на Australian Open, след като наскоро прекарал коронавирус за втори път. Въпреки това, имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук лично анулира визата на 34-годишния тенисист поради това, че присъствието му може да предизвика „граждански протести“ и да окуражи антиваксърски сентименти.


Джокович заяви, че се надява ваксинационните изисквания за определени турнири да се променят. Сърбинът добави, че „винаги държи ума си отворен“ относно вероятността да бъде ваксиниран в бъдеще.


Джокович коментира и случилото се в Австралия и депортацията му от страната.„Бях много тъжен и разочарован от начина, по който приключи всичко за мен в Австралия. Не беше лесно. Причината, поради която бях депортиран от Австралия, беше, защото имиграционният министър използва своите правомощия да канселира визата ми на база възприятие му, че мога да предизвикам някакви антиваксърски сентименти в страната или в града, с които аз съм категоричен несъгласен“, каза още световният номер 1.

bottom of page