window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Денков се опитва да ни вкара във война с Русия!


Премиерът Николай Денков направи скандално изявление в Литва, от което се разбра, че той и управлението на "Продължаваме промяната" може да ни вкарат във война с Русия.


„Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България. Батальонната бойна група става бригада". По стандартите на НАТО бойната група е около 1300 войници, а бригадата - около 5000.


Украйна ще стане член на НАТО, когато това е възможно. Трябва да бъдат изпълнени изискванията за приемане и трябва да са съгласни членовете на Алианса - това заяви във Вилнюс премиерът Николай Денков.


Не подкрепяме използването на касетъчни бомби, Русия обаче системно използва такива бомби в Украйна и в Сирия. Няма как да обвиняват Украйна, че търсят също решение. Това е политически въпрос, там има война, едната страна ги използва, ние не го подкрепяме, но няма как да осъдим, че Украйна иска да използва такива бомби, заяви Денков.


По думите на премиера е нисък рискът за разрастване на войната извън територията на Украйна, но все пак той съществува.


bottom of page