window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Денков се надява на общи действия между ПП и ДПС


Премиерът Николай Денков се възхищава на партия ДПС и иска формацията, която го излъчи за министър - председател - "Продължаваме промяната" да се сближи с хората на Мустафа Карадайъ.


Партия "Продължаваме промяната" има намерение да стане пълноправен член на европейското либерално семейство. В България именно част от него е ДПС.


Денков заедно с финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев участва в форума на европейските либерали преди срещата на върха в Брюксел.


"Принципите, които обединяват ПП с либералите, са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълноправен член, когато дойде моментът", каза Денков след срещата.


Според него трябва да се търсят общи действия с ДПС, което също е част от семейството на европейските либерали.


"Разбира се, че ще търсим общи действия, разбира се ние смятаме, че в някои отношения има проблеми във върховенството на закона, не е тайна, но трябва да търсим как да изчистим всички проблеми, които имаме, и да се действа напред. Виждате, че макар и трудно все пак се търси взаимодействие в българския парламент, където е още по-важно.


Там трябва да се реши как ще изглеждат законите, как ще изглеждат промените в Конституцията, но лично аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим заедно. Ако можем да го извървим заедно, трябва да можем да действаме заедно и на европейско ниво", каза Денков.

bottom of page