window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Демерджиев, плаща ли ти престъпният свят?


Автор: Кристиян Боянов - стажантСлужебният вътрешен министър Иван Демерджиев даде интервю пред Нова телевизия, където се държа като дете от началното училище или като част от криминална групировка. Кое е по-правилно от двете, ще прецените сами.


"Не съм участник в този филм или сериал, в който се драматизира излишно. Представете си аз сега като министър на вътрешните работи да се оплаквам колко съм заплашен - ако имам данни за това, ще работя с тях", заяви Демерджиев.


Г-н Демерджиев, главният прокурор в една държава трябва да бъде едно от най-защитаваните лица на територията й и извън нея, без значение дали е на визита в ЮАР, Белград или Дубай. Щом има заплаха за неговата сигурност, би трябвало и Вие като вътрешен министър да се намесите, а не да бръщолевите глупости по телевизиите. А как ли нормалните хора могат да разчитат родната полиция да ги пази, след като шефът й се държи по този безотговорен начин?"Не мога да коментирам доколко това е вярно, защото не съм запознат с фактите. Информацията, която е налична при нас в МВР, не е достатъчна, за да кажа дали има създадена подобна организация, казва още Демерджиев за заплахите към Гешев и висши полицаи и магистрати.


След това му изказване вече клоня към това, че Демерджиев не е толкова глупав или наивен като дете от началното училище, а по-скоро чете като Дявол - Евангелието.


Дявол ли е Иван Демерджиев или има финансова зависимост от престъпни олигарси - преценете сами?


На вчерашния брифинг прокуратурата пусна пред медиите 15 броя записи, в които един от участниците е един от малкото оцелели мутри от ъндърграунда на 90-те години - Красимир Каменов - Къро. Там ясно се, чува, че той заедно с Цецо от Белград, Бобокови и други лица кроят шапка освен на Иван Гешев, така и на висши полицаи и магистрати. Също така в схемата им са замесени и партиите ПП и ДБ, за които Къро признава, че са негови хора, макар и малко непохватни.


Сега се замислете, тези изказвания на Демерджиев случайни ли са или той се е облажил с чужда валута - южноафрикански рандове, дубайски дирхами или сръбски динари?

bottom of page