window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Дворът на Кирилицата отпразнува 24 май


Над 100 дущи от цяла България отпразнуваха 24 май -денят на светите български братя Кирил и Методий и на БЪЛГАРСКАТА писменост и култура в Двора на Кирилицата в град Плиска.


В началото на празника създателят на Двора на Кирилицата Карен Алексанян връчи "Огъня на знанието" на Областния управител на град Шумен Владимир Йолов.


Председателят на партия Възраждане Костадин Костадинов бе един от народните представители, които присъстваха на тържествата в Двора на Кирилицата. Той честити празника на всички българи.


„Честит празник, българи! Днешният ден е символ не само на българската просвета, култура и азбука, но и спомен за времето, когато България беше една от трите велики сили в Европа - и то не само заради могъществото на своята войска, а и заради влиянието на своята култура.

Затова нека си припомним старата мъдрост, че където е текло, пак ще тече, и да не забравяме, че с миналото можем да се гордеем, но бъдещето можем да го построим!

Каква ще бъде България зависи само от нас - идното време е в ръцете ни!

Нека докажем, че и ние можем да накараме децата ни да се гордеят с нас така, както ние се гордеем с предците си!“, заяви Костадинов.


Празничната програма в Двора на Кирилицата бе придружена от деца и ученици от вокални и танцови музикални формации. Предоставяме ви снимки от празничната атмосфера, която бе организирана от скромния, но много енергичен създател на Двор на Кирилицата Карен Алексанян.

bottom of page