window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Да помогнем на Петя да проходи!


Петя Арнаудова е на 43 години от Варна. Преди 14 години, месец след като ражда своето дете, тя получава първи симптоми на на множествена склероза, които след известно време стават все по-сериозно и тя получава инвалидизация в краката.

На Петя са й нужни 50 000 евро за лечение в Русия.


Ние от сайта www.neudobnitebg.com призоваваме всички добри хора в България да откликнат и да й помогнат да събере тази сума, защото заедно можем всичко.

Който иска, може да се включи и в благотворителния базар в помощ на Петя, а отдолу ви предоставяме линк към него:


https://www.facebook.com/groups/492614702243169/?ref=share


Сега ще ви предоставим и цялата история на Петя, разказана лично от нея:

"Получих заболяването преди 14 години, след като родих. Трудно получих точната диагнозата заради всеобщите ѝ симптоми.


Отне около 1 година прегледи във Варна, София и Пловдив. След потвърждаването на диагнозата ми, отне 3 години борба със Здравна каса за отпускането на медикаменти за намаляването на пристъпите на болестта.


Започнах лечение с Екставия (инжекции), но въпреки това пристъпите не спираха. Посещавах Барокамера в продължение на години. Допряхме до лечение с Джеления (първото хапче за множествена склероза) от което ми се увреди черния дроб (токсините ми бяха 480, при норма 40 – пазя всички изследвания - ГГТ ). Бях първата одобрена за лечение във Варна с Мавенклад (таблетки).За тези 14 години съм лежала над 30 пъти в болница, лекувана с Метилпреднизолон (венозно).


След всяко вливане се възстановявах по 3 седмици. Приемах Фамприра – отново без резултат. От 3 години не приемам медикаменти. През тези години пробвах и други методи за лечение (обиколки по камъни, баби, лечителки, храмове). Единственето лечение, което открих, носещо резултати на хора с моята диагноза е в Москва със собствени стволови клетки и химеотерапия. Гарантира се 90-95% успеваемост възвръщането на двигателната система. Болестта засегна най-мнгого краката ми. Непосилно ми е да измина 100 м.


Предприехме местене до Германия, цялото семейство, за да започна качествено лечение там, понеже в България нямаше вече какво да ми се предложи (което да не бяхме опитвали) а аз не можех да водя дори нормален начин на живот. Направихме над 5 ядрено - магнитни резонанса, дозина прегледи и мнения от специалисти, както и в клиника специализирана за диагнозата МС. Моето състояние много се влошаваше и продължава да се влошава. От година ползвам ролатор (проходилка). След прекаран Ковид (преди 5 месеца) не мога да се възстановя до старото ми състояние. По време на Ковида, краката ми бяха в пълна парализа, все едно ги няма. Когато вървя, нямам контрол над краката.


Не ги управлявам аз (често се преплитат) а ходенето е „суркане“ по пътя. Желая да вървя. Желая да изляза веднъж сама. Желая да „стъпвам“, а не да се „влача“. Желая да мога да стоя права повече от 5 минути и да извършвам ежедневните си нужди без помощта на семейството ми.Желая да излизам не само по лекари(понеже не издържам и мога единствено да стоя някъде седнала). Желая да бъда майка излизаща със сина си, без да трябва той да „носи“. Благодаря на всички, които вече се включиха и помогнаха. Благодаря на всички, които ще го направят. Ще дам всичко от себе си, за да стигна до лечение, което не мислих дори, че съществува. Ще вървя"!

ю

БЛАГОДАРЯ ВИ. Излезте още днес и ценете това - което имате.


БЛАГОДАРЯ ВИ!


BG89CECB979010I7076400

BIC: CECBBGSF

Титуляр на сметката:Петя Георгиева-Арнаудова


PayPal:Bo4ka7979@gmail.com

име:@Pety79

bottom of page