window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Голям успех за България на световното по борба


Голям успех за националния ни отбор по борба. Синът на легендата Армен Назарян - Едмонд Назарян се класира за финала в категория до 60 килограма на световното първенство по борба в Белград.


Той победи японеца Кеничиро Фумита с резултат 5:5 и по-технична хватка на своята сметка, като по този начин утре ще се бори за място на световния връх.


За 20-годишния Назарян, който има златен и сребърен медал от европейско първнество при мъжете, това ще е първи медал от световно първенство.


Днес той стартира деня с катеогрично 11:0 над литовеца Юстас Петравициус, а след това имаше тежък сблъсък с египтянина Махмуд Ахмед Махмуд, който спечели с 2:1.


За място на полуфиналите Назарян се справи с азера Мурад Мамадов, за да дойде и победата над японеца Кеничиро. Тя дойде доста драматично, след като по-малко от минута преди края японеца поведе със 7:5.


Успешно обжалване от нашия щаб обаче доказа, че реферът е направил грешка и резултатът от 5:5 бе възстанове. Той се запази до края и прати Назарян на финал. Негов съперник там ще е Жоламан Шаршенбеков от Киргизстан.


България има още един сигурен медал от световното, като малко след 19 часа Кирил Милов излиза във финала в категория до 97 килограма, а надеждите ни са, че отличието му ще бъде златно.

bottom of page