window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГОДЕЖЪТ ИМ. ПО ЛЮБОВ ИЛИ ПО СМЕТКА?


Автор: Виктор ВолокинЕдно време момичетата и младите жени се стряскаха от предупреждението на по- възрастните: "Да не останеш стара мома". И се омъжваха млади. Вярно, за комшийчето, чието име доскоро не знаеха. Но се женеха, и пищни сватби вдигаха, и поколения след себе си оставяха.


Както е казал Уилям Шекспир: „Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.“ Все още сме в началото на годината. Всеки си обещава да започне нова работа, да спре цигарите, да си направи деца или да се ожени. Питате се защо отваряме темата. Ще ви кажа.


Просто защото от началото на годината се случиха не малко предложения за политически годежи. В последно време там валят любовни авантюри и в ляво и в дясно, а официалната и вълнуваща дата вече е фиксирана и тя е 2 април. Не че това е датата на сватбата.


По- скоро тогава ще разберем пола на бебето от любовта между ПП и ДБ. Дано да е здраво (бел.ред.), че често старите баби шушукат за кръвосмешение при тяхната любов. Грозните слухове бяха разгромени много бързо, при спомена за романтичната забежка с едно румено момиче от село Позитано. Сега сериозно. Щели да се явят заедно на изборите.


Напълно логично, макар че беше досадно това дълго увъртане след прекия въпрос "искаш ла да ходиш с мен" от страна на (с една идея) по- тъмно сините. Само след няколко дни отново ще тръгнат приказките за изчегъртване, мафия, куролация и как за всичко е виновен Гешев. И всичко в името на промяната. Е сори, ама аз по- безсмислена промяна не бях виждал. И по- дълга. А дори има вариант тези да "бият" на изборите.


Не че ще знаят какво да правят с първия мандат. Те знаят единствено какво да правят с парапета… който всъщност го няма. Виждаме, че както в политиката, така и в любовта всичко е въпрос на компромиси.


Аристотел е казал, че любовта е композирана от една душа, обитаваща две тела. А кои сме ние та да се противопоставяме на великия мислител? И ПП и ДБ правят всичко възможно да останат в историята, където обаче изглежда, че ще бъдат изпратени скоро…

bottom of page