window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Глобиха Джамбазки, защото се прави на Хитлер (Снимки)


Поредната изцепка на евродепутата и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки не остана безнаказана. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола му наложи глоба заради нацистки поздрав с високо вдигната ръка.
Мецола уточни, че според правилника на ЕП го лишава от надбавките за разходи за шест работни дни. Тя добави, че нарушението, в което е уличен, уронва доброто име и достойнството на институцията.


Председателят на ЕП посочи, че наказанието е свързано със случая от 16 февруари, когато при напускането на пленарната зала в Страсбург, след като се беше изказал, Джамбазки вдигна високо дясната си ръка, докато изглежда спореше със свои колеги.


Според правилника на ЕП дневната надбавка, от която се предвижда Джамбазки да бъде лишен в посочения срок, е 338 евро (общо 2028 евро) за покриване на разноските за настаняване и свързаните разходи, когато евродепутатите са в Брюксел или Страсбург за участие в служебни дейности. Тази надбавка покрива разходи за хотел, храна и всички свързани разноски.


Припомняме ви, че това не е първата изцепка, свързана с Джамбазки.Той бе свързан на няколко пъти с гей скандали, за които съобщиха бившите му коалиционни партньори Волен Сидеров и Николай Бареков, а организаторите на гей парада в София официално подкрепиха кандидатурата на Ачко Джамбазки за кмет на София.Също така в края на 2019 година той бе хванат да шофира пиян след парти в Самоков.Припомянме ви и за случая, в който смелият „воевода“ Джамбазки хвърля бомби и полива с маркуч протестиращи пред централата на ВМРО.

bottom of page