window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Гешев започна късно да припознава Левски в себе си, хората няма да му гласуват доверие"


Бившият главен прокурор Иван Гешев припозна Левски в себе си, но много късно. Избирателите няма да подкрепят него и евентуална негова политическа формация, категоричен бе Станислав Балабанов от "Има такъв народ" пред БНТ.


„Може би Иван Гешев търси доверието на българския избирател, тъй като това според нас това е заявка за политическа кариера. Съмнявам се обаче да бъде получено едно такова доверие, защото много късно започна да припознава Левски в себе си“, каза депутатът на Слави Трифонов.


Балабанов отбеляза, че бившият главен прокурор три години е имал възможност да говори, да предприема действия, дори да осъществи арести, да осъществи практична дейност от страна на прокуратурата, което той не направи.


„Визирам Бойко Борисов, който нямаше имунитет и не беше народен представител. Т.е. Иван Гешев започна да говори срещу собствените си създатели, но много късно и ние затова от „Има такъв народ“ казвахме, че смяната нищо няма да промени, защото е важно да се промени системата. С нереформирана прокуратура да махнеш единия и да сложиш другия не е гаранция за независимост на властите и не съм убеден, че с г-н Сарафов ще имаме тази необходима независимост в момента“, допълни той.


Балабанов заяви още, че държавата не е излязла от политическата криза и е на абсолютен автопилот, „само че пилотите са с две леви ръце и не знаят какво да правят в този самолет“.bottom of page